Gastronomie en wijn

gastronomie wijn


Uiteraard is een belangrijk aspect van gastronomie het goed samengaan van wijn en gerechten. Het schema hiernaast geeft daar een illustratie van.

Maar op deze pagina wordt niet enkel op “food paring” ingegaan. Naast dit thema is het de bedoeling om enkele werkwijzen en/of recepten te kunnen downloaden om op een eenvoudige wijze dranken en gerechten te kunnen maken die in de ruimste context verband houden met wijn.

Dit kunnen zowel als eigen recepten als verwijzingen naar informatie op het net.

Daarnaast is er ook informatie om specifieke gerechten te matchen met specifieke wijnen en indien van toepassing zelfs ook fruitwijnen

Veel plezier…..en laat het U smaken!

  1. twee eenvoudige recepten om zelf Advocaat-Eieren likeur te maken
  2. Noten-porto aperitief
  3. Maitrank maken Maak-zelf-je-meidrank-of-meiwijn
  4. Het combineren van wijn en gerechten (wijnkanaal.be)